PANDWRAS BOX NEWS












Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ξεπουλιέται το σημαντικότερο αγαθό, το νερό, σύμφωνα με τον καθηγητή, Ν. Κατσαρό

NERO_EYDAP
Επανέρχεται στο ξεπούλημα του νερού, ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου και διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας, Νίκος Κατσαρός, με αρθρογραφία του στο διαδίκτυο.
”Η ιδιωτικοποίηση του νερού είναι μια κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μια προσφορά στον βωμό του κέρδους των ξένων πολυεθνικών, αφού καμία ελληνική εταιρία δεν έχει την αντίστοιχη τεχνολογία και τεχνογνωσία” υπογραμμίζει.
”Όπου εφαρμόστηκε, η τιμή του πόσιμου νερού αυξήθηκε”, υποστηρίζει και επισημαίνει τους κινδύνους για την υγειά που εγκυμονεί μια τέτοια προοπτική και που κι αυτή πηγάζει από εφαρμογή της ιδιωτικοποίησης σε άλλες χώρες, όπως της Νοτίου Αμερικής.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, η Ε.Ε. είναι ο πρωτεργάτης της ιδιωτικοπίησης του πόσιμου νερού.Ο επίτροπος Barnier αποκαλεί ξεδιάντροπα την ιδιωτικοποίηση του νερού:σύμπραξη του ιδιωτικού με τον δημόσιο ή τον αυτοδιοιηκητικό τομέα.
”Η Ε.Ε προωθεί σε όλες της χώρες μέλη την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού, με πρώτες τις χώρες που βρίσκονται υπο οικονομική κρίση ,την Ελλάδα,την Πορτογαλία ,την Ισπανία και ακολουθεί η Κύπρος.Έτσι σε πρώτο βήμα η ΕΕ προωθεί την μερική ιδιωτικοποιηση του πόσιμου νερού για να ακολουθήσει σε δεύτερο βήμα η πλήρη ιδιωτικοποίση και η παράδοσή του στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα”..
Στην Ελλάδα, υποστηρίζει, επικρατεί μία παράξενη σιωπή, λες και κανένας πολίτης δεν ενδιαφέρεται για το θέμα αυτό.Αποκλείεται να πιστεύουν οι Έλληνες καταναλωτές οτι θα μειωθούν οι τιμές του νερού αφού πουθενά στον κόσμο δεν συνέβη κατι τέτοιο. Αποκλείεται να πιστεύουν οτι θα βελτιωθεί η ποιότητα του νερού αφού απαιτούνται για κάτι τέτοιο τεράστιες επενδύσεις που καμμία εταιρεία δεν έκανε σε καμμία πόλη του κόσμου που εμπλέχθηκε.
”Οι Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα ο Δήμος της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης πρέπει να αντιδράσουν δυναμικά διότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό το οποίο δεν παραχωρείται σε ιδιώτες ούτε τεμαχίζεται μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου φόρέα”.
ΠΗΓΗ"
Makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ