PANDWRAS BOX NEWS












Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Έρχεται ο πιο βαρύς Χειμώνας των τελευταίων ετών ;;



Δυστυχώς μία τέτοια πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει με απόλυτη ακρίβεια και είναι αρκετά δύσκολη, ωστόσο μία ματιά στα πρώτα μας μακροπρόθεσμα προγνωστικά μας στοιχεία, μπορεί να δώσει και σε εμάς αλλά και σε εσάς μία πρώτη γεύση, για το τι καιρό θα έχουμε σε μέσες άκρες τόσο το ερχόμενο Φθινόπωρο όσο και τον ερχόμενο Χειμώνα. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να θεωρήσετε σίγουρη αυτή μας τη πρόβλεψη, καθώς είναι μία πιθανή πρόβλεψη ορισμένων και μόνο μακροπρόθεσμων προγνωστικών μας στοιχείων (του 60% περίπου). Την ίδια μέθοδο, χρησιμοποιήσαμε και στη πρόβλεψή μας ότι το φετινό καλοκαίρι θα κυλίσει με λίγους καύσωνες και πιο πολλές βροχές ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα.

Κατά πάσα πιθανότητα, φέτος θα έχουμε ένα αρκετά ψυχρό Φθινόπωρο σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το κρύο φαίνεται με βάση τα εως τώρα στοιχεία μας να κατεβαίνει αρκετά χαμηλά ήδη από τον Οκτώβριο. Ίσως μέσα στον Οκτώβριο να έχουμε και κάποια χιόνια στις κορυφές των βουνών της βόρειας Ελλάδας.

Όσον αφορά τον καιρό που πιθανολογείται πως θα επικρατήσει μέσα στον ερχόμενο Χειμώνα, αυτός θα πρέπει να κυλίσει αρκετά κρύος με περισσότερες χιονοπτώσεις σε σύγκριση με τα προηγούμενα 6 με 7 περίπου χρόνια, τόσο στην Ευρώπη αλλά και στην χώρα μας. Στοιχεία μετεωρολόγων από το εξωτερικό, συμφωνούν απόλυτα με τα δικά μας στοιχεία, όπως το ίδιο συμφωνούν και τα δικά μας στοιχεία με αυτά των μετεωρολόγων του εξωτερικού. Ίσως να έχουμε έναν πιο κρύο Χειμώνα από τον Χειμώνα του 2011, όπου και πάλι είχαμε πολύ κρύο με μεγάλη διάρκεια στη χώρα μας.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να θεωρήσετε βέβαιη αυτή μας τη πρόβλεψη, καθώς είναι υπό ανάλυση και τα στοιχεία μας σταδιακά μπορεί να αλλάξουν. Εμείς σας μιλάμε με βάση τα προγνωστικά στοιχεία 2 περίπου μηνών, τα οποία δείχνουν ψυχρό Χειμώνα με αρκετές χιονοπτώσεις. Στη πορεία και μέσα στο Φθινόπωρο, θα σας αναλύσουμε με πιο πολλά στοιχεία αν η πρόβλεψη μας αυτή ισχύει ή αν άλλαξε κάτι σημαντικά ή όχι σε αυτή. Πάντως το κρύο από το βόρειο πόλο, φαίνεται μέσα στο Φθινόπωρο, να κατεβαίνει ασυνήθιστα χαμηλά. Ίσως βιώσουμε έναν Χειμώνα όπως του 2011, με πάρα πολύ κρύο αλλά και αρκετές χιονοπτώσεις.

ΠΗΓΗ"
Greek-Weather.Org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ