PANDWRAS BOX NEWS












Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ανακάλυψαν την… σπηλιά του Superman!

Ανακάλυψαν την… σπηλιά του Superman! [βίντεο]
Τρία σπήλαια με γιγαντιαίους κρυστάλλους, που θυμίζουν την κινηματογραφική σπηλιά του Superman ανακάλυψαν τυχαία δύο μεταλλωρύχοι στο Μεξικό.
Οι δύο άντρες ερευνούσαν την περιοχή Naica στο Μεξικό προσπαθώντας να εντοπίσουν κοιτάσματα μολύβδου αλλά όταν αντίκρισαν ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Τα σπήλαια με τις τεράστιες λευκές στήλες θυμίζουν έντονα το«Καταφύγιο της Μοναξιάς» του Superman και συνθέτουν ένα σκηνικό μοναδικού κάλλους.
Οι τεράστιες λευκές στήλες που θυμίζουν κρυστάλλους στην ουσία έχουν δημιουργηθεί από γύψο ο οποίος «έσταζε» για εκατοντάδες αιώνες στα υπόγεια σπήλαια.
Τα σπήλαια έχουν εντοπιστεί εδώ και κάποια χρόνια, αλλά τώρα το θέμα τους έρχεται στο παγκόσμιο προσκήνιο, καθώς η κυβέρνηση του Μεξικού προσπαθεί να τους εντάξει στο πρόγραμμα προστασίας παγκόσμιας κληρονομιάς και προωθεί σχετικό της αίτημα για να χαρακτηριστούν τα σπήλαια φυσικό μνημείο.
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι αυτές οι κρυστάλλινες κολώνες από γύψο που το ύψος τους ξεπερνά και τα 11 μέτρα είναι εξαιρετικά σπάνιες καθώς δημιουργήθηκαν όταν υπόγεια ρεύματα νερού που βρίσκονταν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, άρχισαν να ψύχονται και ενώθηκαν με στοιχεία γύψου. Μάλιστα τονίζουν ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη η περαιτέρω μελέτη αλλά και η δυνατότητα επίσκεψης των σπηλαίων καθώς βρίσκονται κοντά σε θερμές πηγές με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες που επικρατούν στον χώρο να είναι ιδιαίτερα υψηλές.
ΠΗΓΗ: infoblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ