PANDWRAS BOX NEWS












Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Κρήτη: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Βιάννο - Υπόνοιες πως όλα έγιναν για τα βοσκοτόπια!


Εικόνα καταστροφής στη Βιάννο από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα και συνεχίζει να κατακαίει περιουσίες - Δείτε φωτογραφίες...

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των δυνάμεων της πυροσβεστικής (10 οχήματα, 20 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα και δυο ελικόπτερα) που δίνουν πραγματική μάχη για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Η φορά των ανέμων αλλάζει συνεχώς, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνέχεις αναζωπυρώσεις.

Από το μεσημέρι, η φωτιά κατευθύνεται και προς τον Κερατόκαμπο, νέα εστία φωτιάς εμφανίστηκε και στο Βαχό, ενώ τα ξημερώματα εκκενώθηκαν τα χωριά Κάτω Βιάννος, Χόνδρος και Περιβόλια.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τα ξημερώματα οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών και σήμανε συναγερμός. Εκκενώθηκαν οι οικισμοί της Κάτω Βιάννου και του Χόνδρου, ενώ κάηκαν κολώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι όλο το δυτικό τμήμα της Βιάννου. Ακόμη και το δημαρχείο ηλεκτροδοτείται από γεννήτρια. Τα συνεργεία της ΔΕΗ καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Εμμανουήλ Αγαπούλακης, αντιδήμαροχος της Βιάννου, μετέφερε στο NewsIt την καταστροφή που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά. Κάηκαν δεκάδες στρέμματα με ελαιόδεντρα, ενώ έχουν καταστραφεί και τα δίκτυα ύδρευσης. Κανείς από τους κατοίκους των οικισμών που εκκενώθηκαν δεν κινδύνευσε. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο δημαρχείο της Βιάννου και είναι ασφαλείς. 

Για τη φωτιά, υπάρχουν υπόνοιες ότι ξεκίνησε λόγω του ''πολέμου'' για τα βοσκοτόπια, που υπάρχουν στην περιοχή. Αυτό προέχει πάντως είναι να τεθεί έγκαιρα υπό έλεγχο. Τα υπόλοιπα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στη συνέχεια...


πηγη"NewsIt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ