PANDWRAS BOX NEWS












Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Οι επιστήμονες λένε ότι η Γη είναι πιθανό να αποφύγει ισχυρή ηλιακή έκρηξη



Εικόνα: SDO θέα φωτοβολίδα
Μια γιγαντιαία ηλιακή κηλίδα εξαπολύσει μια έντονη ηλιακή έκλαμψη νωρίς την Πέμπτη, αν και η ηλιακή καταιγίδα δεν αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε μας εδώ στη Γη, λένε οι επιστήμονες.
Η έξαρση ξέσπασε από μια ηλιακή κηλίδα γνωστή ως AR 1520 στις 1:13 π.μ. ET Πέμπτη και κορυφώθηκε περίπου 45 λεπτά αργότερα. Η έκρηξη χαρακτηρίζεται ως M7.7 κατηγορίας ηλιακή έκλαμψη, που σημαίνει ότι είναι λίγο πιο αδύναμη από ό, τι πιο ισχυρό φύσημα του ήλιου, Χ-κατηγορία φωτοβολίδες.
  1. Ειδήσεις από το Διάστημα NBCNews.com
    1. Εικόνα: CST-100
      Η Boeing
      Ακολουθήστε τα χρήματα σε αγώνα δρόμου του διαστήματος της NASA
      Blog Επιστήμη συντάκτης Alan Boyle: Η NASA από το κλείσιμο ενός κεφαλαίου στην πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων προσπάθεια να δημιουργήσει νέους στόλους των διαστημοπλοίων, και ετοιμάζεται να ανοίξει το επόμενο.
    2. Apollo 11 μας δίνει κάτι για να γιορτάσουμε
    3. Από τη Γη στη Σελήνη, και στη συνέχεια, πέρα ​​από
    4. Πηγαίνετε on-line για να παρακολουθήσουν το μεγάλο ζουμ αστεροειδή παρελθόν μας
Η καταιγίδα Κυρ παράγεται επίσης μια στεφανιαία μαζική εκτίναξη, ή CME, μια τεράστια έκρηξη του ηλιακού πλάσματος που μπορεί να ράβδωση στο διάστημα με ταχύτητες 3 εκατομμύρια μίλια/ώρα (5 εκατομμύρια χιλιόμετρα την ώρα) ή περισσότερο. Οι CME που έπληξαν τη Γη μπορεί να σπέρνουν τον όλεθρο, ωοτοκίας γεωμαγνητικές καταιγίδες που μπορούν να διαταράξουν τα σήματα GPS, ραδιοεπικοινωνίες και τα ηλεκτρικά δίκτυα.
Solar Dynamics της NASA Παρατηρητήριο, ένα διαστημόπλοιο που παρακολουθεί συνεχώς τον ήλιο σε διαφορετικά μήκη κύματος του φωτός, παρουσίασε βίντεο από την έκλαμψη , όπως φαίνεται να εκραγεί από την άκρη του ήλιου.
Μοντελοποίηση προσπάθειες δείχνουν CME της Πέμπτης δεν είναι επικεφαλής το δρόμο μας, είπαν οι ερευνητές της NASA. Η έξαρση που παράγεται επίσης μια μικρή θύελλα ακτινοβολίας γύρω από τη Γη, αλλά δεν φαίνεται να είναι επικίνδυνη για τους αστροναύτες ή δορυφόρους.
"Το S1 (ήσσονος σημασίας) Ηλιακή Ακτινοβολία Θύελλα παραμένει, αλλά θα πρέπει να μειωθεί σταθερά όλη την ημέρα," οι επιστήμονες με το Κέντρο Πρόγνωσης Καιρού Διαστήματος, το οποίο λειτουργεί από το αμερικανικό Εθνικό Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, έγραψε σε μια ενημερωμένη έκδοση την Παρασκευή.
Η έκρηξη δεν ήταν η πρώτη για την AR 1520, που λένε οι ερευνητές θα μπορούσαν να είναι 186.000 μίλια (300.000 χιλιόμετρα) μακριά. Την περασμένη εβδομάδα, το ένα πυροβόλησε έξω X1.4 φωτοβολίδα, η ισχυρότερη του καλοκαιριού σε εκείνο το σημείο, αλλά δεν είναι η πιο ισχυρή έξαρση του έτους. Η διάκριση αυτή πηγαίνει σε ένα μεγαθήριο X5.4 που ξέσπασε τον Μάρτιο.
Αφού παρέμεινε ήσυχο από 2005 έως 2010, ο ήλιος άρχισε να ξυπνάει πέρυσι, ρίχνοντας από πολλές ισχυρές εκλάμψεις και οι CME.
Οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι τέτοιες εκρήξεις θα συνεχιστούν κατά το επόμενο έτος ή έτσι. Ηλιακή δραστηριότητα κεριά και πέφτει σε μια 11-ετή κύκλο, και οι επιστήμονες αναμένουν ότι η τρέχουσα, γνωστό και ως ηλιακός κύκλος 24, θα κορυφωθεί το 2013.
πηγη : Space.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ